Red Wing

Systerfartygen Red Wing och Red Teal förvärvades av Gotlandsbolaget år 2007. Fartygen, som var små produkttankfartyg på 6.800 dwt, var initialt utchartrade till Care Tankers.

Red Wing.

Olycklig start

Red Wing levererades 2005 av ett varv i Turkiet till ägare långt ifrån de farvatten fartyget skulle trafikera. Rederiet Sosema var hemmahörande i den lilla byn Gilly i västra Schweiz.

Oturligt nog kom fartyget att grundstöta redan på en av sina första resor. Några dagar före nyårsafton 2005 var Red Wing på resa genom Öresund med last av 5.700 ton av lösningsmedlet nafta. Hon var vid tillfället på resa från Kaliningrad till Le Havre, men kom av oklar anledning fel i farleden i Öresund och grundstötte ett par sjömil utanför Landskrona. Fartyget sprang inte läck, och besättningen stannade kvar ombord i väntan på lossdragning. Efter bottenundersökning inne i Helsingborg kunde Red Wing fortsätta sin avbrutna resa.

Gotlandsbolagets engagemang

I juletid 2007 köpte Gotlandsbolaget Red Wing samt det nästan helt nybyggda systerfartyget Red Teal. V- Ships ansvarade för management och fartygen sysselsattes för Care Tankers.

När Red Wings charter löpte ut på hösten 2009 flaggade Gotlandsbolaget om fartyget från Liberia till Färöarna. Hon dockades på Beckholmens anrika varv i Stockholm och döptes där om till Alice samt fick Gotlandsbolagets vita G i skorstenen. Därefter gick hon in i ny charter för danska Milestone i Holbæk, med kopplingar till västkustrederierna Furetank och Älvtank.

Under namnbyte till Alice i docka på Beckholmen i Stockholm. Foto: Andreas Häglund

2011 såldes både Alice och systerfartyget Red Teal till det Göteborgsbaserade Broström-rederiet. Broström, som nu kontrollerades av Danmarks i särklass största företag – AP Möller-Maersk – hade en stor flotta i denna storlekskategori, och Alice döptes om till Bro Gotland. Gotlandsbolaget sålde de två systerfartygen efter beslut att istället satsa mer på större tankfartyg i det så kallade MR-segmentet. Gotlandsbolaget hade nyligen beställt två nybyggen i Kina, vilka 2012 skulle komma att levereras som Alice (2) och Ami, samt köpt in sig som delägare i tre av Laurin Maritimes MR-tankers.

Alice. Foto: Bo Randstedt (CC BY SA)

Till Ryssland

Redan ett år efter Broströms förvärv av Alice hamnade hon hos ryska Rosnefteflot för att fungera som bunkertanker i St Petersburg, Ust-Luga och södra delen av Finska viken. Hon döptes om till RN Polaris och ägs av Sovcomflot com chartrat ut henne i tio år till Rosnefteflot.

RN Polaris. Foto: Rosneft

KRONOLOGI

2005-10-31Levererad som Red Wing till Société de services maritimes S.A.(Sosema), Gilly. Hemort är Monrovia.
2007Såld till Rederi AB Gotland. Bareboatcharter tillbaks till Care Tankers Inc Vincy, Schweiz.
2009-11-23Ankom Beckholmsdockan, Stockholm och omdöpt Alice (påmålat 29/11). Registrerad i Torshamn.
2011-07Såld till A.P. Møller-Mærsk A/S och dess dotterbolag Broström AB och omdöpt till Bro Gotland.
2012-05-12Såld till Sovcomflot, bareboatcherter till Rosnefteflot och omdöpt till RN Polaris. Timecharter till RN-Bunker (delägt av Rosneftflot) för en period om tio år.

SPECIFIKATION

Längd119,10 meter
Bredd16,90 meter
Dräktighet4780 GT
Lastförmåga6843 dwt
Maskineri1 st MAK 8M32C, 3840 kW, 14 knop.
Passagerarkapacitet0
Lastkapacitet8228 kbm
Namnsignal/IMOA8HI2/9327334

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s